Beskrivelse af kommende udstillinger og udflugter

Furesø Kunstforening præsenterer en farverig og elegant buket bestående af fotografier, mixed media, porcelæn og glas.
Fernisering d. 11. maj kl. 12.45 i Ganggalleriet, Farum Kulturhus.

Morten Funder har haft et kamera ved hånden siden barnsben. Efter 40 års ansættelse i it-branchen er han i dag selvstændig kunstner på fuld tid. It og foto er blevet forenet, og disse to discipliner danner således grundlag for hans kunst i dag. Om Morten Funder skriver redaktør af Kunstavisen Tom Jørgensen: ”Resultatet er usædvanligt smukt. Morten Funders fotografier har noget drømmeagtigt over sig. Som i drømme genkender vi konkrete steder og landskaber, men det hele er revet ud af konteksten i en magisk verden, hvor alt kan ske. Tid og sted er ikke længere logisk bygget op. Med sin collageteknik arbejder Morten Funder næsten som en maler.”

Pernille Koch er uddannet på Danmarks Designskole 1976-1980 som grafisk designer. Hun beskriver sine billeder som et univers, der består af genkendelige figurer, elementer, ornamenter, håndskrift med ordsprog og almindeligheder fra et liv. Billederne har et stænk af surrealisme og humor. Papirarbejderne er malet med gouache/akryl på 300 grams papir, gammelt bogpapir/titelblade. Med sine værker søger Pernille Koch i såvel akrylmaleriet som papirarbejdet et grafisk udtryk fra tiden nu, og det der har været.

Helene Søs Schjødts er uddannet Keramiker fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm i 2010 i dag har hun butik og værksted til Classensgade på Østerbro. Helene Søs Schjødts arbejder med porcelænsler og silketryk i både seriefremstillede brugsting og unika værker. Naturen er en stor del af hendes inspirationskilde og anvendes som motiver på papirtynde porcelænsting. Mønstrene er udviklet igennem tegning og fotografi af botanisk eller grafisk inspiration. For Helene er det vigtigt at keramikken opretholder den håndlavede karakter. Produkterne er aldrig ens, og det smukke afspejles netop i de små ”skønhedsfejl”, som produkterne har.

Anders Raad Under den gamle tribune på Charlottenlund Travbane har Anders Raad skabt et unikt glasværksted. Essensen har fra starten været kreativitet og nysgerrighed. Derfor er der altid en masse projekter i gang – mange af dem illustreret ved tegninger i kridt på gulvet. Hvis du selv har en glasidé, kan du gribe et stykke kridt og bidrage til gulvudsmykningen. Der er skiftende glasudstillinger og altid mulighed for at komme helt tæt på glasfremstillingen - hvis du altså kan klare varmen. Glaspusteriets glasovne er mindst 1050 grader varme. Anders Raad har gennem årene udviklet mange flotte glasprodukter indenfor brugskunst og unika. Dette har ført til en lang række udstillinger og priser, bl.a. Håndfuglen 2011 af Danske Kunsthåndværkere for bedste unika.

Udstillingen åbnes af Tine Hessner, formand for Kultur, Idræt og Fritid i Furesø Kommune.

Lene Bjerre Herdel
formand