Beskrivelse af kommende udstillinger og udflugter

KULTURMØDER 23. NOVEMBER – 11. JANUAR
Igennem en årrække har den danske kunstnergruppe Corner samarbejdet med kinesiske kunstnere.
Dette samarbejde bliver omdrejningspunktet i Furesø Kunstforening og Farum Kulturhus’ fælles satsning ”Kulturmøder”.
Med udstillingen ønsker vi at vise, hvordan kulturmøder afspejles i kunsten. Udstillingen viser resultaterne af gensidig kulturpåvirkning.
I Galleriet er udstillerne Corner medlemmerne Jens Bohr, Alba Enstrøm, Lars Heiberg og Lars Ravn. De har alle været på flere studieophold i Kina. Kinesiske kunstnere har været på besøg i Danmark. Blandt dem er den kinesiske kunstner Tong Wang, som i dag er medlem af Corner. Tong Wang har opholdt sig i Sverige og i det øvrige Europa i tilstrækkelig mange år til at blive inspireret af kunsten og kulturen her. Den inspiration har han videreformidlet til sine kinesiske studerende, som deltager i studieophold på Kunstakademiet i København. Vi har inviteret Tong Wang og nogle af de unge kunstnere til at udstille.
Kulturmøderne folder sig også ud i Ganggalleriet.
Cevdet Kocaman har tilbragt en vigtig del af sit liv i Danmark. En del af hans kunstneriske uddannelse er sket her og han har arbejdet som Tyrkiets kulturattache i København. I dag bor han i Ankara. Kulturmødet har påvirket hans kunst. Motiverne kan være nordiske, men farveholdning og teknik bærer tydeligt præg af hans tyrkiske baggrund.
Majid Hoseini kom til Danmark i 2011 som flygtning med en fortid fyldt med minder, som ikke er lette at håndtere. Kunsten er hans måde at bearbejde en svær fortid. Tegningerne med kuglepen på avispapir er Majid Hoseinis særlige signatur. Efter 8 år i Danmark begynder den iranske kunstner at blive et offentligt ansigt. I foråret 2019 deltog Majid Hoseini i tv-udsendelsen ”Danmarks Bedste Portrætmaler”.
Jane Bailey er keramiker og har nu haft værksted i Gadevang i Hillerød i over 35 år. De første år på værkstedet arbejdede hun primært med serieproduktioner, men siden 1990 hendes arbejder været mere unikabaseret. Perioden 1988 – 2008 rejste hun til mange lande - Vietnam, Malaysia, Kina, Portugal og Grønland – som designer og produktudvikler for danske og udenlandske firmaer.
Udstillingens jernskulpturer er skabt i et møde mellem den danske kunstner Søs Brysch og syriske Nasser Sardik, som kom til Danmark i midten af 70erne. Nasser Sardik slog sig ned som automekaniker i Smørum. I sin fritid arbejder han med jernskulpturer og ornamenter. Sammen med Søs Brysch har han bl.a.skabt en navnetavle til Søborg Kirke.
På udstillingen kan man desuden se tekstiler fra Tsandza Handweawing. Virksomheden er etableret i 1979 som en social virksomhed. Tekstilerne er håndvævet i rene naturlige fibre af dygtige kvindelige vævere i Swaziland. Alle processer foregår manuelt. Der produceres artikler til boligindretning samt modetilbehør til voksne og børn i bl.a. mohair, merino, bambus samt bomuld.
21. november arrangerer Farum Bibliotek et preview på udstillingen. Oversætter Peter Damgaard fortæller om arbejdet med oversættelse af kinesiske sprogbilleder til danske sprogbillederog kobler det til udstillingen af de kinesiske billeder. Samtidig giver han nogle bud på vigtige kinesiske forfattere samt et generelt billede af Kina i dag. Efter dette foredrag fortæller kunstneren Pontus Kjerrman om Corner-gruppens samarbejde med Kina, og han præsenterer udstillingen.
Furesø Kunstforening  | lene.bjerreherdel@gmail.com